Patrik med kamera

Vem är jag?

Namn: Patrik Strömberg
Bor: Ja
Född: Början av 70-talet (i Råttans år enligt kinesiska horoskopet)
Familj: Ja
Vanligt “internet-nick”: Cudobh
Bakgrund till mitt “nick” Jag är bland annat intresserad av diverse mytologier, däribland den för-kristna Irländska/Keltiska. En av de större hjältarna i de historierna är en man b.la kallad CuChullain. Lägg till att jag gärna lyssnar på Irländsk folkmusik och att en av mina favorit sånger heter “Moll Dubh A’ Ghleanna” (Dark Moll of the Glen/ Mörka Molly i dungen). Resultat blev att jag när skulle välja ett “nick” för ett konto på Yahoo blev det en kombination av de Gaeliska ord jag kan förutom “slaínte” (skål!): Cu (hund) och Dobh (mörk/svart). Detta utan jag varken är mörkhyad eller av fyrbent släkte ;-)

Om fotograferande:

Redan under skoltiden började ett intresse för foto att växa, då med lånade kameror och en Kodak Instamatic med 110-film. En enkel systemkamera var med mig under några år i slutet av högstadiet och början av gymnasiet, sedan gick sitt öde till mötes när den föll ur ryggsäcken när jag cyklade...

I början av 2000-talet kom de första digital kamerorna som fungerade och var lätta att använda samtidigt som datorer kunder hantera bilderna. 2002 köpte jag en Nikon Coolpixkamera som hängde med mig i några år.... Lite senare köptes in Canon ixus 60 som hängde med i 11 år.

2012 tog jag steget in i systemkameravärlden med en Canon EOS 550 D. Den är den kamera som jag lägger ner mycket arbete med men den ligger inte i väskan dagligen.

Med mig överallt var min kompakta Fuji XF1 mest för sin smidighet men också för att det är en grym kompaktkamera.... Tyvärr dog den för mig under sommaren 2015 1,5 år gammal med ett fel som inte garanti tog. Håller just på att överväga huruvida en kompaktkamera åter ska inskaffas eller om mobilkameran får ta den rollen.

Har också numera i skrivande stund (januari 2016) blivit med analog kamera (igen) via ett fynd på Myrornas secondhand. Efter införskaffande av batterier och film så ska jag under våren leka lite med den.

Under våren 2017 har en ny bekantskap kommit in i fotolivet: Sony Cybershot RX 100 I, första generationen i en kanonbra serie från Sony...

Jag ägnar mig inte åt någon speciell stil i mitt fotograferande utan tafsar på det mesta. Eftersom jag bor i Stockholms innerstad blir det mycket urbana motiv, Street Photography och Arkitektur är favorit genrer just nu.

Mer om mig: http://about.me/patrik.stromberg

Paypal: https://www.paypal.me/patrikfoto