Blog / tag / livet

81 år ung står han på scenen. Med bärig stämma och dramatik i tolkningar som gör pappa Everts texter levande på ett sätt som bara Sven-Bertil Taube kan ro iland med.

I 55 år har Gröna Lunds scen haft ett Taube-program under sin sommarsäsong med konserter. Ena örhänget från den Taubska visskatten efter det andra klingade ut över publikhavet.

Som sig bör kom även gästartister, Eric Gadd och Miriam Bryant. Miriam och Sven-Bertil fann varandra som vänner under 2015 års säsong av "Så mycket bättre" i TV4. Kemi mellan dem märktes så väl när de framförde "Som stjärnor små" och "Ett sista glas" som duetter.

Ord kan inte beskriva kvällen ... Musikalisk magi uppstod och Sven-Bertil Taube sken som artist!

Nu när jag skriver detta har 17 dagar gått på det nya året. Av dessa har jag varit ute med kameran vid 10 tilfällen.

Kreativitet är en flyktig tingest tycker jag. Även om jag ser vad jag vet skulle bli en bra bild har jag på senaste tiden valt att avstå från att ta fram kameran och knäppa av. Varför? Jag kan inte svara tror jag. Kanske det är för att det just nu finns en mättnadskänsla vad gäller fotografisk bild. Kanske är det för att det evinnerliga mörkret som (bristen på) vinter innebär.

Sen två veckor tillbaka spelar jag dessutom i ett band(!!). Vi är 5 gubbar som ses i en källare varje torsdag och spelar en mix av covers och låtar som en av oss (inte jag) skriver ihop när musorna är på humör. Kanske kan vara det som fyller hålen där kreativ energi ska gå in och dör fotograferingen bidragit förut..

Hur som helst för att ge lite vila till öronen kan ni lyssna på "Lea" med Toto: